Klik voor een vergrotingUiteindelijk gaat het bij ketensamenwerking over wie de regie heeft over het resultaat. Dat is binnen de overheid en veel bedrijfstakken de grote vraag. Aan de publicatie van het boek 'duurzame ketensamenwerking' , van de ketenbouwer aangesloten bij ons netwerk, wordt dan ook in veel vak- en opiniebladen aandacht geschonken. " Het verbeteren van de Ketensamenwerking in de bouwwereld en binnen de overheid krijgt ruimschoots de aandacht van directies en bestuurders, zij maken daarbij graag gebruik van de kennis van de auteurs van het boek "Duurzame ketensamenwerking" en de kennis van de andere aangesloten 'Ketenbouwers' van dit gerenommeerde netwerk". Aldus Robert van Brakel, directeur van de C3Group.

Ketensamenwerking

Het kennisplatform ‘Ketensamenwerking’ heeft ervaringen en kennis van zijn leden te boek gesteld: Ketensamenwerking. Duurzaam werken in ketens en netwerken. Ervaringen van vijftien mannen en drie vrouwen, werkzaam in het bedrijfsleven, de overheid, rampenbestrijding, de zorg en de wetenschap. Onder hen zijn Teun W. Hardjono (onder meer hoogleraar kwaliteitsmanagement en certificatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), Robert H. van Brakel (managing director van de C3Group) en Jan-Joost C. Kroon, organisatieadviseur bij BPM Consult). Allen geven ze – in artikelen, essays, interviews – vanuit hun eigen vakgebied, en met verschillende ervaringen met ketensamenwerking, relevante (praktische) voorbeelden of delen (theoretische) ideeën. Doel: ervaringen doorgeven, methodes beschrijven, lezers enthousiast maken en ze aansporen ketensamenwerking te onderzoeken en ermee aan de gang te gaan. En: lid te worden van het kennisplatform. De kunst van succesvol samenwerken ligt in de gedachte dat mensen als collectief meer bereiken dan los van elkaar. Daarover gaat dit boek in essentie: hoe kunnen mensen ketens en netwerken vormen die gewenste resultaten opleveren en waarbij ze duurzaam, transparant en vol vertrouwen met elkaar samenwerken. “Als het niveau in de keten stijgt, plukt elke schakel daar de vruchten van”, zegt Bram van Rossum. En Teun Hardjono: “Niet alleen de resultaten van het geheel tellen, ook het resultaat dat elke speler wenst te boeken.” Elke tekst heeft oneliners als deze in de kantlijn, - teasers, overwegingen, aansporingen, constateringen – zodat alleen doorbladeren ook al loont. Niet alleen vanwege de kantlijn overigens, het boek is fraai en ruim vormgegeven, en ook de foto’s zijn een plezier om naar te kijken. Maar meer nog levert uiteraard lezen van de verschillende teksten op. Dat is goed te lezen, ze zijn toegankelijk geschreven.  Kijk onder publicaties op deze website als je het boek wilt bestellen.
Uit: Bouwend Nederland Podium 11 – jaargang 6

Overig nieuws

Enorme kostenbesparing in de WMO sfeer met de SMARTonPEOPLE methodiek. 28 maart 2013
Regionale samenwerking binnen WMO aanzienlijk beter, efficienter en goedkoper in Voorne Putten 05 maart 2013
Kennisplatform Duurzame ketensamenwerking organiseert 'regie op resultaat workshops' 03 oktober 2012
Boek 'Duurzame ketensamenwerking' in Podium (Bouwend nederland) en management blad Pepper. 20 augustus 2010
Presentatie boek Ketensamenwerking aan Mr. Drs. Elco Brinkman 18 mei 2010
Provincie Groningen gaat samenwerking in alle OGGz netwerken synchroniseren 01 februari 2010
Gezamenlijk alleen - ZZP ers netwerken onbewust 30 september 2009

A PHP Error was encountered

Severity: User Error

Message: Smarty error: [in _mainFooter.tpl line 6]: syntax error: unrecognized tag: php' . str_repeat(" ", substr_count('{literal (Smarty_Compiler.class.php, line 436)

Filename: smarty/Smarty.class.php

Line Number: 1095

A PHP Error was encountered

Severity: User Error

Message: Smarty error: [in _mainFooter.tpl line 6]: syntax error: unrecognized tag '' (Smarty_Compiler.class.php, line 580)

Filename: smarty/Smarty.class.php

Line Number: 1095

A PHP Error was encountered

Severity: User Error

Message: Smarty error: [in _mainFooter.tpl line 10]: syntax error: unrecognized tag: i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments) (Smarty_Compiler.class.php, line 436)

Filename: smarty/Smarty.class.php

Line Number: 1095

A PHP Error was encountered

Severity: User Error

Message: Smarty error: [in _mainFooter.tpl line 10]: syntax error: unrecognized tag '' (Smarty_Compiler.class.php, line 580)

Filename: smarty/Smarty.class.php

Line Number: 1095

A PHP Error was encountered

Severity: User Error

Message: Smarty error: [in _mainFooter.tpl line 21]: syntax error: unrecognized tag '/literal' (Smarty_Compiler.class.php, line 580)

Filename: smarty/Smarty.class.php

Line Number: 1095

' ', " ")) .'}'